ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ

Μια στις έξι γυναίκες  πάσχει σήμερα από κολπική ξηρότητα.

Η ξηρότητα του κόλπου και / ή του αιδοίου μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής τους. Η αιτία μπορεί να προέρχεται από ιατρογενή παράγοντα (δηλαδή φάρμακα όπως η ισοτρετινοΐνη, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, νευροληπτικά, κλπ.), είτε συνδέεται με διάφορους ορμονολογικούς παράγοντες όπως χαρακτηριστικά γίνεται σ τη θυρεοειδοπάθεια, στην εγκυμοσύνη  και στην εμμηνόπαυση, ιδιαίτερα σε περίπτωση  απουσίας της Θεραπείας Υποκατάστασης Ορμονών. Γενικά, ένα οποιοδήποτε έντονο συναισθηματικό ή /και σωματικό στρες μπορεί δυναμικά να διαταράξει την ισορροπία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή , δημιουργώντας πολλά λειτουργικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα στις γυναίκες.

Ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, παρατηρείται μείωση της έκκρισης οιστρογόνων, η οποία έχει άμεση επίδραση στους ινοβλάστες και οδηγεί σε προοδευτική μείωση του πάχους και της ελαστικότητας –σφριγηλότητας του  δέρματος, αφυδάτωση, τραχύτητα και μείωση φωτεινότητας της επιδερμίδας. Συνεπώς

  • Ο κολπικός βλεννογόνος γίνεται  όλο και πιο ξηρός (ο συνδετικός ιστός έχει λιγότερη αγγείωση και τροφισμό, οπότε σταδιακά αφυδατώνεται και ατροφεί, δηλαδή γίνεται λεπτότερος και ανελαστικός ) όπως και ολόκληρο το δέρμα. Τα αδενικά κύτταρα που τρέφονται  και αυτά με τη σειρά τους λιγότερο, γίνονται ατροφικά και αρχίζουν να λειτουργούν ανεπαρκώς, με αποτέλεσμα να εντείνονται ακόμα παραπάνω τα παραπάνω προβλήματα.
  • Το δέρμα χάνει  σιγά σιγά πλήρως την ελαστικότητά του. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης εκφυλίζονται και μειώνονται, οι ινοβλάστες καθίστανται υπολειτουργικοί και το κολλαγόνο τύπου III αυξάνει εις βάρος του κολλαγόνου τύπου Ι, με δραματικές συνέπειες στην ποιότητα και υφή του δέρματος και των βλεννογόνων.

Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται ξηρότητα του δέρματος, απώλεια ελαστικότητας, χαλαρότητα, υπερευαισθησία  και ευθραυστότητα. Τα οιστρογόνα , που πλέον είναι σε επίπεδα σταγόνων  στην εμμηνόπαυση και σταδιακά μηδενίζονται, οδηγούν σε πρόπτωση, χαλάρωση και ξηρότητα  των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Όλα αυτά συντελούν σε συχνούς κι εύκολους  ερεθισμούς, αίσθημα κνησμού , τραβήγματος , αλλά και σε επώδυνη σεξουαλική επαφή, που προβληματίζει έντονα τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Εξαιρετικά αφοσιωμένη στην προσωπική υγεία των γυναικών, η λύση DESIRIAL® visco-supplement ανοίγει νέες επιλογές θεραπείας  για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων .Είναι το πρώτο παγκοσμίως εγκεκριμένο  ενέσιμο,  μη ζωικό, βιοδιασπώμενο τζελ, αποκλειστικά σχεδιασμένο για τη γυναικεία ευεξία και υγιεινή του κόλπου. Τα προϊόντα DESIRIAL είναι κατασκευασμένα στη Γαλλία και είναι βασισμένα στην ευρεσιτεχνική τεχνολογία IPN της VIVACY. Περιλαμβάνουν σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτική μανιτόλη , συμβάλλοντας σημαντικά στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και στη μείωση του ρυθμού εξουδετέρωσης του υαλουρονικού οξέως μετά την έγχυσή του.

Η ατροφία και η υποτροφία των μεγάλων χειλέων αιδοίου είναι επίσης μια πολύ κοινή κατάσταση.

Οφείλεται σε μια μείωση του λιπώδους υποστηρικτικού ιστού στα μεγάλα χείλη  αιδοίου(λιπο-ατροφία) ή/ και στη γενική υποτροφία του συνδετικού ιστού του δέρματος . Είναι γενετικής προέλευσης, έχει να κάνει με πρόωρη γήρανση  ή συνδέεται με  προχωρημένα στάδια μετα-εμμηνοπαυσιακής ξηρότητας.

Εάν  τα χείλη είναι πολύ μικρά ή  και ανύπαρκτα κάποιες  φορές,  εξαιτίας της απουσίας προστασίας του αιδοίου από αυτά, δημιουργούνται πολλά προβλήματα, όπως δυσφορία και κνησμός, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή του ασθενούς. Πράγματι, τα χείλη διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο για την αποτροπή της τριβής, ιδιαίτερα όταν  οι γυναίκες ντύνονται, ειδικά εάν φορούν σφιχτά ρούχα,  ή ασκούν αθλήματα, όπως ιππασία ή ποδηλασία, όπου ο τραυματισμός είναι πιο έντονος.

Η υποτροφία των μεγάλων χειλέων μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία (ηλικία 46 κατά μέσο όρο). Ορισμένοι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα σε ηλικία περίπου 37 ετών (γενετική προδιάθεση, πρόωρη εμμηνόπαυση, τρόπος ζωής, κλπ.).

Η έγχυση του διασταυρωμένου υαλουρονικού οξέος DESIRIAL® μέσα στο δέρμα του αιδοίου μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση, βιοδιέγερση και αποκατάσταση της δραστηριότητας των ινοβλαστών για να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία των γυναικείων γεννητικών ιστών.

Το DESIRIAL είναι διαθέσιμο σε δύο ενέσιμα σκευάσματα , ειδικά για να θεραπεύουν ξεχωριστές παθήσεις του γυναικείου κόλπου.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ DESIRIAL

  • ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΟΛΠΟΥ
  • ΚΟΛΠΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΙΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
  • DESIRIAL PLUS
  • ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ, ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ
  • ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
  • ΜΕΤΡΙΑ ΩΣ ΒΑΡΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥΣ
  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
  • ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

About Author

Δρ. Τίνα Γελέκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΛΕΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ SIENNA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ­ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ KINGSTON HOSPITAL OF LONDON, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.

Related posts