Αν έχετε μια μικρή χαλάρωση στο πρόσωπο ή τον λαιμό που δεν απαιτεί χειρουργικό lifting για την αντιμετώπισή του ή αναζητάτε μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, δηλαδή ένα αναίμακτο λίφτινγκ που θα γυρίσει το ρολόι μερικά χρόνια πίσω η λύση είναι τα νήματα PDO.

Πρόκειται για νήματα που οδηγούν σε λίφτινγκ και ανορθώνουν το δέρμα χωρίς ο γιατρός να κάνει τομές με το νυστέρι, να τραυματίσει τους ιστούς και να ταλαιπωρήστε. Με τα νήματα προσώπου PDO δεν θα υποβληθείτε σε γενική αναισθησία ενώ δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Τα νήματα προσώπου είναι ό,τι πιο καινούριο στις αισθητικές επεμβάσεις και χρησιμοποιούνται με άψογα αποτελέσματα ήδη σε μεγάλες κλινικές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Το πλεονέκτημά του λίφτινγκ με νήματα (αναίμακτο λίφτινγκ) είναι: νεανικό πρόσωπο χωρίς χαλάρωση, αποφεύγοντας τον πόνο και τις ουλές και πετυχαίνοντας ορατή ανανέωση δέρματος.

Το αναίμακτο λίφτινγκ με νήματα προσώπου PDO είναι αρκετά αποτελεσματικό σε όλα τα περιστατικά -ήπια και προχωρημένα- με μια συνεδρία. Αφού γίνει τοπική αναισθησία με κρέμα, η οποία δεν είναι πάντα απαραίτητη, ο γιατρός εισάγει τα νήματα προσώπου στην προβληματική περιοχή με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελόνων. Τα νήματα προσώπου παραμένουν μέσα στο δέρμα υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς, βελτιώνοντας ακόμα και την υφή της επιδερμίδας και με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται η ανόρθωση προσώπου.
Ουσιαστικά ο γιατρός δημιουργεί ένα πλέγμα εσωτερικά με τα νήματα, τα οποία εισάγει είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός νημάτων προσώπου που θα χρησιμοποιήσει. Τα νήματα προσώπου PDO χαρίζουν σύσφιγξη στο δέρμα που εμφανίζει χαλάρωση στο πρόσωπο, το περίγραμμά του, το λαιμό, γύρω από τα μάτια, τα χείλη και τις παρειές.
Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι αυτός ο μικροτραυματισμός διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα χαρίζοντας σφριγηλότητα στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα lifting με νήματα (αναίμακτο λίφτινγκ) είναι ορατό αμέσως μετά τη διαδικασία και βελτιώνεται το επόμενο διάστημα έως και 3 μήνες μετά, καθώς συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου.

Το κυρίως υλικό των ενέσιμων νημάτων προσώπου PDO είναι η πολυδιοξανόνη. Τα νήματα για λίφτινγκ διαθέτουν πιστοποίηση CE που αποδεικνύει την ασφάλειά τους για ιατρική χρήση. Μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια είχαν δοκιμαστεί σε χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς και στην οφθαλμολογία και είναι πλήρως απορροφήσιμα.
Αυτό καθιστά τα νήματα προσώπου ακόμα πιο ασφαλή και μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών.

  • Τα νήματα προσώπου PDO χρησιμοποιούνται χωρίς τομές, επομένως δεν αφήνουν ουλές και σημάδια.
    Δεν επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας.
  • Οι ασθενείς συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους και πηγαίνουν στη δουλειά την ίδια μέρα.
  • Δεν παρατηρούνται επιπλοκές, καθώς το υλικό δεν μένει μόνιμα μέσα στο δέρμα αλλά απορροφάται σε διάστημα 6-8 μηνών. Στις καλύτερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα διαρκεί 2 χρόνια, χάρη στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Ραντεβού