Το botox χρησιμοποιεί την από χρόνια δοκιμασμένη αλλαντοϊκή ουσία τύπου Α, η οποία εγχύεται ενέσιμα στους μύες με σκοπό τη μερική ή την πλήρη μείωση της κινητικότητας τους.

Το botox (μπότοξ) είναι ουσιαστικα μία αλλαντοτοξίνη που προκαλεί μη μόνιμη ακινητοποίηση στους μυς που ενείεται. Έχει χρησιμοποιηθεί από παλιά για την αντιμετώπιση των εκούσιων συσπάσεων των μυών του ματιού και του λαιμού (τικ).Σκοπός του είναι να μπλοκάρει τις ουσίες (νευροδιαβιβαστές) που στέλνουν το μήνυμα της κίνησης από τα νεύρα στους μύες.

Το botox χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική για την θεραπεία των ρυτίδων προσώπου. Κυρίως για τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυου και του πλάγιου μέρους του ματιού (πόδι της χήνας).

Η όψη του προσώπου γίνεται πιο ξεκούραστη και βελτιώνεται το βλέμμα. Τα αποτελέσματα του botox εμφανίζονται 15 μέρες μετά από την θεραπεία και διαρκούν 4-6 μήνες γιατί η δράση της τοξίνης ποικίλει από άτομο σε άτομο.

Μια άλλη χρήση του botox αφορά τον έλεγχο της υπερβολικής εφίδρωσης στα πέλματα, στις παλάμες και στις μασχάλες αλλά και στον περιορισμό των ημικρανιών.

Αποτελεί τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης όπως είναι οι ρυτίδες στο “πόδι της χήνας” (περιοφθαλμικά), του θυμού-συνοφρύωσης (στο μεσόφρυο ) και αυτών της έκπληξης (στο μετωπο).Τα αποτελέσματα της θεραπείας που έρχονται σταδιακά διαρκούν 4-6 μήνες ενώ η διαδικασία μόλις 10 λεπτά. Συνήθως δε χρησιμοποιείται κανένα αναισθητικό μια και ο πόνος είναι ανεπαίσθητος.Μετά τη θεραπεία το μόνο που θα φαίνεται θα είναι αχνά ερυθήματα(κοκκινίλες) στα σημεία έγχυσης του φαρμάκου από τα τσιμπήματα της βελόνας για 10-15 λεπτά.Οι καθημερινές δραστηριότητες μπορούν λοιπόν να συνεχιστούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, η θεραπεία δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου ,ούτε θα προδώσει το είδος της θεραπείας καθώς το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες από την ημέρα της θεραπείας.

Βιοδιασπάται φυσιολογικά απ’τον οργανισμό χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Θεραπεία botox για ρυτίδες

Με το botox προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης. Τέτοιες είναι οι ρυτίδες του μετώπου, οι ρυτίδες του μεσοφρύου (ρυτίδες θυμού) και οι ρυτίδες των ματιών – πόδι της χήνας. Επίσης μπορούμε να βελτιώσουμε το οβάλ του προσώπου και τις ρυτίδες του λαιμού. Η βοτουλινική τοξίνη λοιπόν κάνει τον λαιμό και το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο και πιο ξεκούραστο.

Η διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης με ενέσεις botox είναι μία γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Η χρήση του στο πρόσωπο μειώνει τις ρυτίδες, δίνει νεανικότερη όψη, χωρίς να αλλοιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου και την εκφραστικότητα.

 

Περιοχές εφαρμογής botox στο πρόσωπο

Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις botox είναι:

  • BOTOX - 1ρυτίδες μετώπου
  • ρυτίδες μεσοφρύου
  • ρυτίδες ματιών
  • ανύψωση της γωνίας φρυδιού
  • ρυτίδες μύτης
  • ρυτίδες λαιμού
  • διόρθωση του ουλικού χαμόγελου
  • ρυτίδες στόματος και χειλιών
  • μπούστο  για νεανικότερη όψη
  • ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση

Αποτελέσματα Θεραπείας Με Botox

Το αποτέλεσμα της δράσης του είναι εμφανή μετά την 3-4 ημέρα και ολοκληρώνεται περίπου μετά από 10-12 ημέρες. Η διάρκειά του είναι ανάλογα με την εποχή και την περιοχή που γίνεται η έγχυση περίπου 4-6 μήνες.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη συμμετρία και το φυσικό αποτέλεσμα, αποφεύγουμε να «παγώσουμε» όλο το μέτωπο, διότι η κινητικότητα είναι απαραίτητο κομμάτι της έκφρασης του προσώπου. Επίσης η διόρθωση που γίνεται στα φρύδια είναι εξατομικευμένη και «σηκώνονται» μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Ραντεβού