Ενέσιμη Μεσοθεραπεία για εντοπισμένο πάχος – σύσφιξη και αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Αρκετές κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι θεραπείες φωσφατιδυλοχολίνης είναι αποτελεσματικές ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με  άλλα φάρμακα ( π.χ. , δεοξυχολικό οξύ , καρνιτίνη, οργανικό πυρίτιο, DMAE ) για τη μείωση του τοπικού πάχους.   Πρόκειται για ενεσούλες που επαναλαμβάνονται περίπου για 6-8 φορές κάθε 10 έως κάθε 20 ημέρες , ανάλογα με την περίπτωση ,κι εξαφανίζουν με απίστευτη ταχύτητα το λίπος, ενώ παράλληλα χαρίζουν σφριγηλότητα και σύσφιξη. Η φωσφατιδυλχολίνη είναι φυτική ουσία που λαμβάνεται από τη σόγια. Η τοποθέτηση των λιπολυτικών ουσιών γίνεται με βελόνες πολύ μικρής διαμέτρου, τύπου μεσοθεραπείας ,ρυθμιζόμενου βάθους, έτσι ώστε η θεραπεία να είναι πολύ καλά ανεχτή από τον ασθενή.

Μια Βραζιλιάνα πλαστική χειρουργός τις ανακάλυψε και  τις πρωτοχρησιμοποίησε ,παρουσιάζοντας τες στη διεθνή ιατρική κοινότητα εντυπωσιάζοντας με τα ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα τους.

Η Λατινική Αμερική, που αγαπά τις αισθητικές επεμβάσεις κάθε τύπου, τις υιοθέτησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην Ευρώπη, όμως, άρχισαν να  τις χρησιμοποιούν εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Και ενώ είναι λίγοι οι γιατροί στον κόσμο που τις εφαρμόζουν , όλοι είναι πλέον πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων ενέσεων. Επιπλέον, διατίθενται  σε πολύ προσιτές τιμές, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι ασθενείς να επωφελούνται από τη θεραπεία αυτή.

Να προσθέσουμε πως αυτή η μαγική ουσία, προκαλεί… γράμμωση και σύσφιξη του σώματος ενώ χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση των λιπωμάτων.

Τι είναι η λιπόλυση μετά από διήθηση με υδατικό διάλυμα με ένζυμα; 

Λιπόλυση καλείται η υδρόλυση τριγλυκεριδίου προς ελεύθερα λιπαρά οξέα που γίνεται με τη παρουσία νερού.  Ειδικότερα , είναι η υδρόλυση των εστερικών δεσμών των λιπιδίων.
Η ενζυμική λιπόλυση καταλύεται από λιπάσες (ασφαλή καταλυτικά ένζυμα που υπάρχουν ούτως η άλλως στη χολή μας και βοηθούν στην πέψη των λιπών που εμπεριέχονται στις τροφές με λιπαρά). Με τις ειδικές ενεσούλες  επτυγχάνεται  η υδρόλυση των τριγλυκεριδίων των λιπωδών κυττάρων,που οδηγεί στο σταδιακό αδυνάτισμα , λόγω της ρήξης των λιπωδών κυττάρων και σταδιακής αποβολής των λιπαρών οξέων τους μέσω της λέμφου από τον οργανισμό. Τα λιπαρά οξέα δηλαδή ,έπειτα από τη διάχυσή τους έξω από τα διαρραγέντα λιποκύτταρα, εντός δύο-τριών εβδομάδων αποβάλλονται από τον οργανισμό, μέσω της λέμφου, καταργώντας έτσι οριστικά τις λιπο-αποθήκες.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία-Αποθεραπεία ;

Η διαδικασία διαρκεί, ανάλογα με το πρόβλημα, από 30 έως 45 λεπτά. Συνήθως δε χρειάζεται τοπική αναισθησία, αλλά και αυτό μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση που υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία του ασθενούς. Η αναισθησία γίνεται με παγοκύστη καί τοπική αναισθητική κρέμα. Η αποθεραπεία είναι και αυτή ανάλογα με την έκταση της θεραπείας, έγκειται σε ήπιο ερύθημα-οίδημα και σπάνια μικρές εκχυμώσεις που διαρκούν το πολύ 3-5 μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται αποχή από την εργασία.

Πώς δρουν οι ουσίες ;

  • κύρια φαρμακευτική ουσία  –>>> φωσφατιδυλοχολίνη (παράγωγο της λεκυθίνης)
  • άλλες χρήσιμές ουσίες για το λιποδιαλυτικό κοκτέιλ…>>>  είναι το Δεοξυχολικό Οξύ, η Καφεϊνη, η καρνιτίνη, το οργανικό πυρίτιο, το DMAE, η βραζιλιάνικη Γκουαρανά και έκδοχα του  πράσινου τσαγιού.
  •  Ολες οι ουσίες είναι αποτελεσματικές και κυρίως η φωσφατιδυλοχολίνη είναι αυτή που δίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.
  • Πιο συγκεκριμένα,  η χολίνη (choline) είναι μια θρεπτική ουσία απαραίτητη για τη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, καθώς και για την επισκευή των κυτταρικών μεμβρανών.  Περιέχεται κυρίως στα αβγά (ή αυγά), στο κοτόπουλο, τα φασόλια, τη σόγια, τα σιτηρά, τα καρύδια, τα ψάρια και τα λαχανικά. Υπάρχει επίσης και στο ανθρώπινο μητρικό γάλα. Η χολίνη είναι απαραίτητη για την κατασκευή ενός σημαντικού νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη και ορισμένων βασικών συστατικών των κυτταρικών μεμβρανών, όπως είναι η φωσφατιδυλοχολίνη (λεκιθίνη) και η σφιγγομυελίνη. Απαιτείται  επίσης για το σωστό μεταβολισμό των λιπών.  Χωρίς τη χολίνη, τα λίπη δεν μπορούν να μεταβολιστούν και εγκλωβίζονται στο συκώτι.Σε περίπτωση ανεπάρκειας χολίνης στο σώμα παρουσιάζεται αύξηση του λιπώδους ιστού, αύξηση της πίεσης, έλκος στομάχου, δυσλειτουργία του ήπατος και των νεφρών, ενώ στα έμβρυα έχει δυσμενή επίδραση στην ανάπτυξη τους. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η χολίνη συμμετέχει και στο μεταβολισμό της ομοκυστεϊνης, επομένως είναι ευεργετική και για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Παρόλο που η χολίνη μπορεί να παραχθεί από το σώμα μας, συντίθεται σε μικρές ποσότητες (στο συκώτι με τη βοήθεια της βιταμίνης Β12, του φυλλικού οξέος και του αμινοξέος μεθειονίνη) . Για αυτόν το λόγο έχει θεωρηθεί «απαραίτητο» διατροφικό στοιχείο, δηλαδή  πρέπει να λαμβάνεται από τη διατροφή καθημερινά. Οι καθημερινές απαιτήσεις του ανθρώπου σε χολίνη είναι από 125 mg (για μωρά) μέχρι 550 mg για τους ενήλικες και τις έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες.
  •  Όταν η ουσία αυτή χορηγηθεί σε ενέσιμη μορφή “καίει” ανεπιστρεπτί τα τοπικά αποθηκευμένα λίπη και ταυτόχρονα έχει οφέλη για όλον τον οργανισμό.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η  ενέσιμη μεσοθεραπεία με βάση τη φωσφατιδυλοχολίνη αδυνατίζει  και συσφίγγει τοπικά το σώμα. Η καλύτερη δράση της μεσοθεραπείας αδυνατίσματος επιτυγχάνεται στο διπλοσάγωνο, στα μπράτσα, στα γόνατα, στην κοιλιά και στους μηρούς( ψωμάκια). Δεν είναι υποκατάστατο της χειρουργικής λιποαναρρόφησης ,που χρησιμοποιείται για σοβαρά περιστατικά παχυσαρκίας, αλλά λόγω της συσφικτικής και λιπολυτικής της δράσης ,εξασφαλίζει μετά από κάποιες συνεδρίες εξαιρετικά και θεαματικά αποτελέσματατα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ορατά και μόνιμα.  Η μέθοδος είναι πολύ σσφαλής και καλά ανεκτή. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται αισθητή μείωση της κυτταρίτιδας-όψης του φλοιού πορτοκαλιού.

Τι είναι Φωσφατιδυλοχολίνη;

Η (PC) Φωσφατιδυλοχολίνη είναι ένα πανταχού παρόν, φυσικό μόριο φωσφολιπιδίου. Είναι το κύριο λιπίδιο των κυτταρικών μεμβρανών και των πρωτεϊνών του αίματος. Επίσης, η  PC  χρησιμεύει ως κύρια πηγή της χολίνης, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό και προάγγελος του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη. Η Φωσφατιδυλοχολίνη  είναι επίσης αναγκαία για την παραγωγή των επιφανειοδραστικών ουσιών, οι οποίες είναι σημαντικές για τη λειτουργία των πνευμόνων και την υγεία του γαστρεντερικού. Οι όροι “φωσφατιδυλοχολίνη”

και “λεκιθίνη” μερικές φορές χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.  Ωστόσο, η λεκιθίνη είναι στην πραγματικότητα ένα μίγμα από διάφορα λιπίδια και φωσφολιπίδια. Είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ήπατος , του εντέρου και του νευρικού συστήματος.

 

Η λεκιθίνη είναι λοιπόν ένα από τα φωσφολιπίδια, δηλαδή ένα ιδιαίτερο είδος τροποποιημένου λίπους, το οποίο βρίσκεται στα τρόφιμα και παράγεται παράλληλα κι  από τον ίδιο τον οργανισμό. Η Λεκιθίνη κι άλλα φωσφολιπίδια δρουν ως γαλακτωματοποιητές, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάμειξη του λίπους με το νερό. Λόγω αυτής της ιδιότητας, η λεκιθίνη κι άλλα φωσφολιπίδια σχηματίζουν τις κυτταρικές μεμβράνες.

Η Λεκιθίνη συμβάλλει επίσης στη διάσπαση της χοληστερόλης και του λίπους στο αίμα, υποστηρίζοντας ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.Είναι μια πλούσια πηγή χολίνης, γνωστή σήμερα ως ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον άνθρωπο. Η χολίνη είναι ένας πολύ σημαντικός νευροδιαβιβαστής (μόριο μηνυμάτων) του εγκεφάλου και των νεύρων σε όλο τον οργανισμό, βοηθώντας στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πολλά οφέλη της λεκιθίνης που μπορεί να παρέχει για

  • την καρδιαγγειακή υγεία
  • την υγεία ήπατος και την κυτταρική λειτουργία
  • τη μεταφορά λίπους και το μεταβολισμό των λιπών
  • την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη του παιδιού
  • τη θεραπεία για πέτρες στη χολή
  • τη βελτίωση μνήμης, τη μάθηση και την αντίληψη
  • για  υγιή μαλλιά και δέρμα
  • την κυτταρική επικοινωνία
  • τη σωματική απόδοση και την αντοχή μυών
  • την ανακούφιση από την αρθρίτιδα

 

Η Φωσφατιδυλοχολίνη είναι ένα φωσφολιπίδιο που έχει μελετηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, παριστάνεται άφθονα στη φύση και εισάγεται καθημερινά στον οργανισμό μας μέσα από διάφορα τρόφιμα (όπως η λεκιθίνη σόγιας, το συκώτι, τα αβγά κ.α.). Η χολίνη αποτελεί πρόδρομη ουσία της ακετυλοχολίνης.

Ο  διατροφικός  ρόλος της  φωσφατιδυλοχολίνης είναι πολύ σημαντικός και για αυτό χρησιμοποιείται άφθονα στη βιομηχανία τροφίμων  και συστήνεται στις δίαιτες ως συμπλήρωμα για  τη μείωση της ολικής  χοληστερόλης και την προώθηση της καλής λειτουργίας του ήπατος και του εγκεφάλου.