Η μάλαξη με πουγκιά αποτελεί μία τεχνική υψηλής αισθητικής, που εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα Medical SPA του κόσμου, με άριστα αποτελέσματα στην ανακούφιση, χαλάρωση και τόνωση του μυϊκού συστήματος ολόκληρου του σώματος.

Έχει τις ρίζες της στην Ινδονησία και πρόκειται για μια πανάρχαια ειδική τεχνική μάλαξης με θερμοφυσικά στοιχεία, η οποία διεγείρει την κυτταρική ανανέωση, τονώνει κι εξισορροπεί την επιδερμίδα μέσω της ενεργοποίησης των κυττάρων, βελτιώνοντας τη κυκλοφορία του αίματος.

Η μυϊκή χαλάρωση που προκαλεί καταπραΰνει την αίσθηση πόνου, διεγείρει το μεταβολισμό, ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αποβάλλοντας τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα ενώ παράλληλα περιποιείται και συσφίγγει την επιδερμίδα με μια μοναδική αίσθηση ευεξίας.

Περιγραφή Θεραπείας

Τα ζεστά υφασμάτινα λινά πουγκιά, τα αποιά αποτελούνται από θρυμματισμένα θαλάσσια κρύσταλλα και λεβάντα, τοποθετούνται απαλά στο σώμα και καταπραύνουν κάθε ένταση και πόνο. Ο ατμός, που διαχέεται με το εκλεπτυσμένο χαλαρωτικό άρωμα της θαλάσσιας λεβάντας, απορροφάται από το δέρμα δίνοντάς του λάμψη κι απαλότητα.Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται σε όλο το σώμα (από τα πέλματα έως το τριχωτό της κεφαλής). Η σωστή επιλογή των κινήσεων-πιέσεων ανά περιοχή, η προετοιμασία των πουγκιών κι ο κατάλληλος συνδυασμός των βοτάνων, ανάλογα με το πρόβλημα του ατόμου, πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή και γνώση. Μόνο εξειδικευμένοι επαγγελματίες είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν. Ο συνδυασμός των πιέσεων και διατάσεων, καθώς επίσης κι ο συνδυασμός των μαλάξεων με τα χέρια και με τα πουγκιά, έχουν ως αποτέλεσμα την εξισορρόπηση σώματος και πνεύματος, προσφέροντας την πλήρη ανακούφιση, ηρεμία κι ευεξία.  Η  μυρωδιά από τα βότανα και τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται, σε μεταφέρει σε έναν άλλον κόσμο, μακριά από τις έννοιες της καθημερινότητάς μας.

Προφυλάξεις της χρήσης βοτάνων

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη χρήση των θεραπευτικών φυτών. Ο μεγάλος αριθμός των φυτών καθιστά δύσκολη την επιλογή του καταλληλότερου για την αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος. Το σημαντικότερο είναι να λαμβάνεται πάντοτε το ιατρικό ιστορικό του ατόμου και να γίνεται κλινική εξέταση στην περίπτωση ύπαρξης προβλημάτων.

Ορθή επιλογή των βοτάνων

Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία πολλών διαταραχών και δερματικών προβλημάτων.Έρευνες και κλινικές δοκιμές γίνονται καθημερινά για να προσδιοριστούν οι ιδιότητες των βοτάνων που μπορούν να οδηγήσουν στην κατασκευή φυτικών φαρμάκων και καλλυντικών σκευασμάτων.

Ραντεβού