H λεύκανση του πρωκτού αποσκοπεί στην μόνιμη απαλλαγή από το σκούρο χρώμα στην περιοχή του πρωκτού, το οποίο πολλές φόρες εάν δεν έχει προέλθει εκ γενετής μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, της παρόδου της ηλικίας ή άλλων παθολογικών αιτίων. Η κατάσταση αυτή πολλές φορές είναι ενοχλητική τόσο για την ίδια την γυναίκα όσο και για το σύντροφό της. Η επέμβαση συνήθως βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού Laser, τελευταίας γενιάς και πραγματοποιείται σε μία και μόνο συνεδρία που δεν ξεπερνάει τα 30-45 λεπτά. Η χρήση του laser αποσκοπεί στην απορρόφηση της ενέργειας του μόνο από τη μελανίνη , δηλαδή τη χρωστική στην επιδερμίδα στην οποία και οφείλεται το ανεπιθύμητο σκούρο χρώμα.

Πραγματοποιείται με τη χρήση ενός ειδικού τύπου Laser τελευταίας γενιάς, που ονομάζεται QSwitched , και πραγματοποιείται σε δύο συνεδρίες που δεν ξεπερνούν τα 30-45 λεπτά. Η υπό θεραπεία περιοχή αρχικά γίνεται πιο σκουρόχρωμη και στη συνέχεια αποχρωματίζεται σταδιακά.

Η επέμβαση κατά κανόνα γίνεται στο ιατρείο κατόπιν ραντεβού και είναι πολύ καλά ανεκτή από τον ασθενή γιατί πραγματοποιείται με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας.

Τι laser χρησιμοποιείτε στην η λεύκανση πρωκτού ;

Στην DLA χρησιμοποιούμε το Q-switched Laser. Το συγκεκριμένο Laser προκαλεί σταδιακό ξεθώριασμα της μελανίνης του δέρματος μετά από 1- 2 θεραπευτικές συνεδρίες αφαίρεσης.Η ακριβής στοχοποίηση μόνο των οργανιδίων και των σωματιδίων που περιέχουν χρωστική(μελανοσώματα και κοκκία μελανίνης) , από το Q-switched Laser μειώνει τις παράπλευρες απώλειες ενέργειας κι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο σχηματισμού ουλών και αλλαγών ως προς την υφή και τη χρώση του δέρματος.Αυτό οφείλεται πρωτίστως στο μηχανισμό δράσης, όπου παράγονται φωτοακουστικά κύματα εντός του δέρματος από τα φωτόνια που απελευθερώνονται από το φως, τα οποία θερμαίνουν τα μικρά σωματίδια χρωστικής. Η συγκεκριμένη αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί τη δημιουργία μιας κοιλότητας εντός των κυττάρων, όπου βρίσκονται τα σωματίδια της μελανίνης ή της οποιασδήποτε χρωστικής ουσίας, κι εν συνεχεία ρήξη και τελικά φαγοκυττάρωση από τα μακροφάγα(μελανοφάγα) με αποτέλεσμα την αφαίρεση των υπολειμμάτων τους από το σημείο-στόχο.

Είναι επώδυνη η λεύκανση πρωκτού ;

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ήπιος σαν από κάψιμο και διαρκεί για 2-3 μέρες. Θα χρειαστεί κάποια αλοιφή  και αντιμετωπίζεται ακομα και με τα κοινά παυσίπονα τύπου Depon®, Ponstan®, κλπ. Για λίγες μέρες ίσως να υπάρξει ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο), το οποίο και υποχωρεί. Η περιοχή της επέμβασης παραμένει ακάλυπτη, χωρίς επιδέσεις ή  προστατευτικές γάζες.

Να χρησιμοποιήσω μήπως κρέμα για την Λεύκανση πρωκτού αντί για Laser ;

Η λεύκανση πρωκτού σε ορισμένες περιπτώσεις επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών αλοιφών, που σκοπό έχουν τη σταδιακή αλλαγή του χρώματος από σκούρο σε μία πιο λευκο-ροζ χροιά.

Κάποιες αλοιφές που είναι για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο. Επειδή όμως όλα αυτά είναι προϊόντα χημικής προέλευσης με άγνωστες για το δέρμα συνέπειες, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση τους. Ο ειδικός δερματολόγος μπορεί να συστήσει σε ορισμένες περιπτώσεις τη χρήση λευκαντικής κρέμας , η οποία όμως μπορεί να βελτιώσει μόνο σε μικρό ποσοστό το σκούρο χρώμα , γιατί όπως όλες οι κρέμες αδυνατούν να φτάσουν σε μεγάλο βάθος απορρόφησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, ο αμερικάνικος οργανισμός για την εποπτεία των φαρμάκων ( FDA), έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία τέτοιων κρεμών, άγνωστης προέλευσης κι ασφάλειας, από το διαδίκτυο  σε πολλές πολιτείες του. Αντ’ αυτού το Laser  είναι μια τεχνική η οποία έχει χρόνια μελετών κι ερευνών , εξασφαλίζοντας σίγουρα κι εγγυημένα αποτελέσματα χωρίς καμία παρενέργεια.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα ;

Η μέθοδος που ακολουθείται έχει εντυπωσιακά, όσο και μόνιμα, αποτελέσματα. Η επέμβαση βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού Laser, τελευταίας γενιάς και πραγματοποιείται σε μία ή δύο συνεδρίες όπου η κάθε συνεδρία που δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά.

Με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της επιστήμης , δίνεται πια η δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να απαλλαγεί από το αντιαισθητικό σκούρο χρώμα αυτής της ιδιαίτερης περιοχής χωρίς πόνο, παρενέργειες ,ούτε μεγάλο κόστος.

Pink intimate system – Η ιδανική λύση για τη θεραπεία της ευαίσθητης γυναικείας γεννητικής περιοχής

 

Το Pink intimate System είναι μια λύση που αποτελείται από μοναδικά και αποτελεσματικά συστατικά, συνδυασμένα για να εγγυηθούν ένα άμεσο αποτέλεσμα. ‘Όλα τα συστατικά του περιέχουν απολεπιστική, λευκαντική και ανορθωτική δράση.

Η θεραπεία με το Pink intimate System:

 • Στοχεύει στις πιο συνήθεις ατέλειες της κολπικής περιοχής
 • Παρέχει άμεσο αποτέλεσμα ανόρθωσης
 • Μειώνει την ανάπτυξη των τριχών
 • Παρέχει αποτέλεσμα λεύκανσης
 • Μειώνει την ερυθρότητα και έχει καταπραϋντική δράση
 • Δίνει ένα μη τραυματικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης

Ενδείξεις:

 • Θεραπεία της κολπικής χαλάρωσης
 • Θεραπεία της περιπρωκτικής χαλάρωσης
 • Μη τραυματική αναζωογόνηση της κολπικής περιοχής
 • Λεύκανση βουβωνική χώρας
 • Λεύκανση του εφηβαίου και των μεγάλων χειλέων
 • Λεύκανση θηλών
 • Λεύκανση μασχαλών

Το Pink Intimate System, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περιοχών εκτός της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Συγκεκριμένα, η σύνθεσή του έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία της περιοχής της μασχάλης, της βουβωνικής χώρας και για την λεύκανση της περιοχής της θηλής.

Ραντεβού