Η Κρυολιπόλυση αποτελεί μια επαναστατική θεραπεία,  που αντικαθιστά την παραδοσιακή χειρουργική λιποαναρρόφηση σε μεγάλο βαθμό,  προσφέροντας μια αναίμακτη και εντελώς ακίνδυνη καταστροφή των λιποκυττάρων σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση λίπους. Παράλληλα με τη μείωση πόντων, επιτυγχάνεται και σύσφιξη του  δέρματος, καθώς και βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Στηρίζεται στην αντίδραση του λιπώδους ιστού σε συνθήκες παρατεταμένου και ισχυρού ψύχους σε αντίθεση με τον περιβάλλοντα ιστό, πράγμα που προκαλεί τη σταδιακή απόπτωση, δηλαδή τη νέκρωση των λιποκυττάρων.

Η ελεγχόμενη καταστροφή των λιποκυττάρων γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και ο οργανισμός τα αποβάλλει με φυσικές διαδικασίες, μέσω δηλαδή της λεμφικής οδού.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε περιοχή εμφανίζεται συσσωρευμένο  τοπικό λίπος. Τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι

  • η περιοχή της κοιλιάς
  • τα πλαϊνά της κοιλιάς(love handles)
  • οι έσω μηροί, έξω μηροί (ψωμάκια)
  • γλουτοί (ψωμάκια)
  • μπράτσα
  • έσω επιφάνεια των γονάτων

Η Διαδικασία

Η Κρυολιπόλυση λοιπόν, αποτελεί μια επαναστατική μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της έντονης ψύξης του λίπους προκειμένου  να το αποβάλει σε μόνιμη βάση. Η λειτουργία της βασίζεται πιο αναλυτικά στη χρήση του ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν, να σπάσουν σε πολύ μικρά κομμάτια  και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό μέσω της «φαγοκυττάρωσης» από τα αμυντικά μας κύτταρα και της λεμφικής οδού.

Στα σημεία που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία απλώνεται ένα gel το οποίο καλύπτεται με μια μεμβράνη, πάνω στην οποία στη συνέχεια εφαρμόζεται η ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Για κάθε περιοχή του σώματος υπάρχει  λοιπόν μια ειδική, διαφορετική κεφαλή που εφαρμόζεται, ενώ συνολικά υπάρχουν 5 κεφαλές.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η διαδικασία της θεραπείας είναι γενικά γρήγορη και ανώδυνη. Συνήθως απαιτούνται μόνο μια με τρεις  συνεδρίες, αντίστοιχα με τη βαρύτητα του προβλήματος στον κάθε ασθενή. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης , είναι το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες σας είναι άμεση!

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;

Το αποτέλεσμα θεωρείται μόνιμο γιατί υπάρχει καταστροφή των λιποκυττάρων. Φυσικά εάν συνεχίσετε τον ίδιο τρόπο ζωής και διατροφής που σας οδήγησαν στη συσσώρευση τοπικού λίπους, τα λιποκύτταρα της περιοχής θα διογκωθούν και το πρόβλημα θα επανέλθει μερικώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την ηλικία των 18 χρονών και άνω ο οργανισμός μας δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα λιποκύτταρα , παρά μόνο να αυξομειώσει τον όγκο τους.

Μείωση λιποκυττάρων VS μείωσης βάρους

Πολλοί πιστεύουν ότι η μείωση του βάρους σημαίνει μείωση των λιποκυττάρων. Αυτό είναι λάθος. Όταν χάνουμε βάρος, τα λιποκύτταρά μας μικραίνουν σε μέγεθος, όμως ο αριθμός τους παραμένει ίδιος. Έτσι, όταν παίρνουμε βάρος, τα λιποκύτταρα αυτά ξαναμεγαλώνουν.

Με την κρυολιπόλυση αντιθέτως, μειώνεται πράγματι ο αριθμός των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας . Έτσι λοιπόν, ακόμα κι αν υπάρξει αργότερα αύξηση του σωματικού βάρους , στη συγκεκριμένη περιοχή  θα συσσωρευθεί κατά πολύ λιγότερο λίπος, αφού τα λιποκύτταρα θα είναι μειωμένα σε αριθμό.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και τι διάρκεια έχουν;

Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία με τρεις συνεδρίες. Ανάλογα με το μέγεθος της υπό  θεραπεία περιοχής, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση στη θεραπεία , με βάση τη βαρύτητα του προβλήματος,  θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή.

Ραντεβού