Οι ευρυαγγείες είναι πρόβλημα κυρίως αισθητικό,  το οποίο διορθώνετε  με τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και τα ειδικά lasers.  Με έναν μοναδικό συνδυασμό lasers, θεραπεύονται οι ευρυαγγείες, τα αιμαγγειώματα και όλων των τύπων οι αγγειακές βλάβες προσώπου, σώματος και άκρων.

Οι ευρυαγγείες μπορεί να έχουν την μορφή αραχνοειδών αγγείων ή γραμμοειδών αγγείων, καθώς κυκλικών λιμνών αίματος ( κερασοειδή αιμαγγειώματα) .

Ευρυαγγείες εμφανίζονται τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Όσο ν’αφορά το σώμα, συχνότερες είναι οι ευρυαγγείες των ποδιών, με κύρια εντόπιση στην έξω επιφάνεια των μηρών και στις κνήμες. Οσο ν’αφορά τις ευριαγγείες του προσώπου πιο συχνά εμαφανίζονται γύρω από τη μύτη, παρειές και πηγούνι)

Κύριες εντοπίσεις – αίτια εμφάνισης  ευρυαγγειών

Οι ευρυαγγείες ποδιών οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, όπως η ορθοστασία, ορμονικοί παράγοντες, η εγκυμοσύνη, η φλεβική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, οποιοσδήποτε παράγοντας αύξησης της ενδοκοιλιακής πίεσης, συχνοί τραυματισμοί των άκρων (π.χ από αθλήματα) και η κληρονομικότητα. Μέθοδοι τραυματικής αποτρίχωσης, όπως το κερί, χαλάουα ή αποτριχωτικές μηχανές επιδεινώνουν λόγο τραύματος και αυξημένης θερμότητας το πρόβλημα των ευρυαγγειών.

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο μπορεί να σχετίζονται με ροδόχρου ακμή, υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο, τραυματισμούς, χρόνια χρήση κορτιζόνης. Ευρυαγγείες στο πρόσωπο επίσης εμφανίζονται μετά από χρήση κεριού ή μη ιατρικές μεθόδους καθαρισμού με ατμό στο δέρμα του προσώπου.

Η απότομη εμφάνιση πολλών ευρυαγγειών σε πρόσωπο και σώμα θα πρέπει να μας οδηγήσει στο δερματολόγο, καθώς μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενο νόσημα. Η εμφάνιση πολλών ευρυαγγειών – αιμαγγειωμάτων με εντόπιση στον κορμό, στήθος, πλάτη, κοιλιά μπορεί να σχετίζεται με ηπατική δυσλειτουργία ή κάποιο αιματολογικό νόσημα.

Θεραπεία ευρυαγγειών

Η θεραπεία των ευρυαγγειών απασχολεί πολλές γυναίκες και άνδρες, άλλα πλέον με τα lasers έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για να είναι επιτυχής η θεραπεία ευρυαγγειών, να αποφευχθούν συχνές υπότροπες θα πρέπει να εξαλειφθούν σημαντικοί παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία , οι τραυματισμοι και η ορθοστασία.

Τα τέσσερα πιο επικρατή lasers για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών είναι

  • pulsed- dye laser
  • ipl
  • alexandrite long pulse & q switched
  • nd yag long pulse & q-switched

Είναι πιο εύκολη η αντιμετώπιση λεπτών ευρυαγγειών κάτω των 2 χιλιοστών. Εφαρμόζονται από έμπειρο ιατρό δερματολόγο και απαιτούνται συνήθως 2 -3 συνεδρίες.

Ραντεβού