Αφαίρεση υπερκερατώσεων και θηλωμάτων

Οι “κρεατοελιές” όπως τις ονομάζει συνήθως ο κόσμος ή τα θηλώματα δέρματος όπως ορίζονται στην Ιατρική, είναι μικρές προσεκβολές του δέρματος που μοιάζουν με σπίλους (ελιές) και εμφανίζονται κατεξοχήν στο λαιμό, τις μασχάλες και την περιοχή κάτω από το στήθος ή το στηθόδεσμο στις γυναίκες. Τα θηλώματα δέρματος αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο που αφορά σχεδόν όλες τις ηλικίες. Είναι μικρά ογκίδια τα οποία έχουν το χρώμα του δέρματος και προβάλλουν από το δέρμα είτε έχοντας πλατιά βάση είτε μέσω ενός μικρού μίσχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θηλώματα εμφανίζονται κατεξοχήν σε σημεία όπου υπάρχει παρατεταμένη τριβή, όπως στο λαιμό (λόγω της τριβής με τη λαιμόκοψη των ρούχων), στη μασχάλη, στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος ή στη γραμμή του στηθόδεσμου στην πλάτη.

Αναπτύσσονται πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όταν αυξηθούν σε αριθμό και μέγεθος παρουσιάζουν τάση να πολλαπλασιάζονται ακόμη πιο γρήγορα αλλά και να προσβάλλουν πολύ εύκολα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε συχνή επαφή (οριζόντια μετάδοση).

Συνήθως η εμφάνισή των θηλωμάτων αφορά σημεία τριβής πάνω από το επίπεδο του ομφαλού ενώ όταν αναπτύσσονται κάτω από τον ομφαλό τότε πιο πολύ μιλάμε για HPV κονδυλωμάτων παρά για θηλώματα.

Στη επεμβατική δερματολογία ανήκουν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση θηλωμάτων, υπερκερατώσεων, σπίλων και άλλων όγκων του δέρματος.

Laser CO2

To Laser CO2 είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική αφαίρεσης δερματικών βλαβών. Η δέσμη του Laser CO2 κατευθύνεται μόνο πάνω στη βλάβη και την καταστρέφει χωρίς να επηρεάζεται καθόλου ο γύρω υγιής ιστός. Η μέθοδος είναι γρήγορη, ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλής και αποτελεσματική.

Το Laser CO2 χρησιμοποιείται για την αφαίρεση σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων, μυρμηκιών, θηλωμάτων, επιθηλιωμάτων, δερματοϊνωμάτων και άλλων βλαβών του δέρματος. Μετά από την εφαρμογή του Laser θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για λίγες ημέρες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Μετά την εφαρμογή του LASER CO2 στα σημεία στα οποία υπήρχαν τα θηλώματα, υπάρχει ένας μικρός τραυματισμός από το LASER ο οποίος επουλώνεται μέσα σε 3 με 4 ημέρες χωρίς να αφήσει καθόλου σημάδι στην περιοχή.

Για την πιο γρήγορη αποθεραπεία συνιστούμε απλά τη χρήση αντιβιωτικής αλοιφής για 3-4 ημέρες. Μετά την εφαρμογή του LASER ο ασθενής επιστρέφει άμεσα σε όλες τις δραστηριότητές του.

Η θεραπεία των “κρεατοελιών” ή θηλωμάτων δέρματος του κορμού με την εφαρμογή LASER CO2 είναι μια:

  • ανώδυνη θεραπεία,
  • χωρίς ταλαιπωρία,
  • με πολύ γρήγορη αποθεραπεία,
  • με μόνιμα αποτελέσματα και
  • χωρίς να αφήνει καθόλου σημάδια και ουλές.

Ραντεβού