Contouring:Γίνετε ο προσωπικός σας μακιγιέρ!

Η νέα τάση στο μακιγιάζ έρχεται με μια λέξη:contouring!Δεν είναι τίποτα άλλο από την τεχνική των φωτοσκιάσεων. Όσο απλό κι αν ακούγεται, πίσω από αυτή την τεχνική κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία που έχει σαν στόχο να τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου για να φαίνεται πιο λεπτό και πιο δομημένο.

Αν ανήκετε στη κατηγορία των γυναικών που φοβούνται το contouring και δεν ξέρουν πώς ακριβώς θα το εφαρμόσουν στο πρόσωπό τους, η Δερματολόγος Δρ. Γελέκη Σταματίνα και η ομάδα εξειδικευμένων αισθητικών του κέντρου της, σας οδηγεί βήμα-βήμα!

Ο βασικός κανόνας είναι ένας: φωτίζουμε τα στοιχεία που θέλουμε να αναδείξουμε, ενώ σκιάζουμε τα σημεία που θέλουμε να κρύψουμε.

Πριν ξεκινήσουμε:

Θα χρειαστούμε δύο προϊόντα σε οποιαδήποτε μορφή, υγρή (liquid) ή στερεή (compact).Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις σκιάσεις μια πούδρα τερακότα, ένα σκούρο ρουζ σε γήινες αποχρώσεις ή ένα bronzer.Για να δώσουμε λάμψη, χρησιμοποιούμε concealer, highlighter ή ακόμα και μια ανοικτή πούδρα.

Υπάρχουν ειδικές παλέτες που περιέχουν όλες τις αποχρώσεις σκιών για το contouring.Τα compact προϊόντα είναι πιο εύκολο να δουλευτούν ακόμα και με απλό πινέλο, ενώ δίνουν τη δυνατότητα να διορθώσουμε πιο εύκολα τυχόν λάθος.

Πώς εφαρμόζουμε:

Ένας απλός τρόπος για να καταλάβουμε ποιες περιοχές πρέπει να ”κρύψουμε” και ποιες να ”τονίσουμε” είναι να σταθούμε κάτω από το φως του δωματίου μας και να παρατηρήσουμε ποιες περιοχές φωτίζονται και ποιες κρύβονται. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει και εμείς να ενεργήσουμε.

Η σκουρόχρωμη απόχρωση είναι υπεύθυνη για τις σκιάσεις, δηλαδή τα σημεία που θέλουμε να κρύψουμε. Χρησιμοποιείται κυρίως κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών, στο πλαϊνό μέρος της μύτης , κάτω από το πηγούνι και στις γωνίες του προσώπου μας.

Η ανοιχτόχρωμη απόχρωση τονίζει τα σημεία του προσώπου που θέλουμε να αναδείξουμε, όπως τα ζυγωματικά, το κέντρο της μύτης και την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια.

Κατά την εφαρμογή:

Αρχικά απλώνουμε το foundation που χρησιμοποιούμε και είναι στο τόνο της επιδερμίδας μας ως βάση.

Μέτωπο

Ξεκινάμε τοποθετώντας το σκούρο προϊόν στο μέτωπο κατά μήκος του στεφανιού και εφαρμόζοντας λίγο highlighter στο κέντρο του μετώπου.

Ζυγωματικά

Εντοπίζουμε τα κόκαλα των ζυγωματικών και εφαρμόζουμε με διαγώνιες προς το πρόσωπο κινήσεις το σκούρο προϊόν στην κάτω πλευρά τους, σβήνοντας το προσεκτικά. Στην επάνω πλευρά, τοποθετούμε το highlighter. Με αυτόν τον τρόπο, θα «κόψουμε» μερικούς πόντους από το πρόσωπο, ενώ την ίδια στιγμή θα δημιουργήσουμε ένα εφέ lifting.

Σαγόνι

Αν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ακόμα πιο έντονα γωνίες στο πρόσωπό σας, προχωράμε στο σαγόνι. Εντοπίζουμε το κόκαλο και τοποθετούμε το σκούρο προϊόν παράλληλα και κάτω από αυτό, φωτίζοντας τέλος διακριτικά το κέντρο του πηγουνιού.

Μύτη

Για να κάνουμε τη μύτη μας να φαίνεται πιο λεπτή και ίσια, τη σκιάζουμε με κάθετες κινήσεις στα πλάγια και φωτίστε προσεκτικά, κάθετα και πάλι, το επάνω μέρος της, μόνο στο κέντρο και όχι στο τελείωμά της.

Φρύδια

Με λίγο highlighter κάτω από την εξωτερική πλευρά των φρυδιών, θα ανασηκώσουμε το βλέμμα.

contouring

 

Μετά την εφαρμογή:

Για να ολοκληρώσουμε του μακιγιάζ είναι βασικό να ”σφραγίσουμε” το αποτέλεσμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια διαφανή πούδρα ή ένα fixer spray ώστε το αποτέλεσμα να παραμείνει σταθερό, αψεγάδιαστο και να διαρκέσει πολλές ώρες!

Το contouring μας είναι έτοιμο και είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες και αναδεικνύει όλα τα σχήματα και χαρακτηριστικά προσώπου. Δοκιμάστε κι επιλέξτε εσείς ποιο είναι το αξεσουάρ ή πινέλο που σας βοηθάει να το εφαρμόσετε καλύτερα! Πινέλο για sculpting,stippling ή πινέλο concealer…η κάθε μία μας βρίσκει τον δικό της τρόπο και δημιουργεί το μακιγιάζ της!


Tip:Η εφαρμογή του contouring μπορεί να γίνει πιο εύκολη και με λιγότερα βήματα, χρησιμοποιώντας τα contouring crayons, με τα οποία θα σμιλέψουμε και θα φωτίσουμε τα χαρακτηριστικά μας! Κρατήστε το υπόλοιπο look σε μίνιμαλ τόνους, δίνοντας απλώς ένταση στις βλεφαρίδες σας και είστε έτοιμες!!

Προϊόντα που σας προτείνουμε.

 

About Author

Δρ. Τίνα Γελέκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΛΕΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ SIENNA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ­ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ KINGSTON HOSPITAL OF LONDON, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.

Give a comment