AFTER SUMMER TREATMENTS

Το καλοκαίρι αποτελεί μια περίοδο ψυχικής χαλάρωσης και ανανέωσης, ωστόσο  το δέρμα μας ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από τον δυνατό ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας , τον ιδρώτα και την ελλιπή πολλές φορές υγιεινή.

Συνεπώς, ένα πιο λιπαρό δέρμα θα εμφανίσει στο τέλος του καλοκαιριού σημάδια ακμής, ενώ ένα πιο ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα θα εμφανίσει πιο έντονη αφυδάτωση κι ερεθισμούς.

Για αυτόν το λόγο , δημιουργήθηκαν ειδικά σχεδιασμένα συνδυαστικά πρωτόκολλα για να καλύψουν τις μοναδικές ανάγκες του κάθε δέρματος με σκοπό την εξυγείανσή του.

Το Jet-Peel ή Μικροδερμοαπόξεση με υδροβολή είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία, όπου το ειδικά σχεδιασμένο μηχάνημα εγχύει με υπερηχητική ταχύτητα αέρα μέσα στο δέρμα φυσιολογικό ορό εμπλουτισμένο με πεπτίδια, μέταλλα κι ιχνοστοιχεία , με αποτέλεσμα τον βαθύ καθαρισμό των πόρων, την ενυδάτωση και τη λεμφική αποτοξίνωση.

Το Hydra- Facial ενισχύει ακόμα περισσότερο το βάθος του καθαρισμού και την επιδερμική ανανέωση, λόγω των στροβιλισμών της κεφαλής του , ενώ παράλληλα με πίεση διοχετεύει  σε βάθος ευεργετικά για το δέρμα δραστικά συστατικά, όπως υαλουρονικό, βιταμίνες και πεπτίδια .

Τα χημικά peelings νέας γενιάς ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση και ανάπλαση χαρίζοντας ένα καθαρό, λαμπερό και φωτεινό δέρμα, χωρίς έντονους ερεθισμούς αμέσως μετά τη θεραπεία. Μάλιστα το PRX είναι μια νέα εντυπωσιακή θεραπεία βιο-αναζωογόνησης που οδηγεί σε παρατεταμένη χρονικά παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης , βελτιώνοντας εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στη λείανση, λεύκανση και βελτίωση υφής και ποιότητας δέρματος.

Σε περίπτωση ακμής υπάρχει εξειδικευμένο λέιζερ που εξαχνώνει τη βλάβη για την αποφυγή δημιουργίας ουλής ή δυσχρωμίας.

Το DERMALUX TRI-WAVE MD αποτελεί την πιο δυνατή μορφή φωτοδυναμικής θεραπείας στα ιατρικά δεδομένα. Εκμεταλλεύεται μήκη κύματος 415-633-830 nm με αποτέλεσμα να έχει εντυπωσιακή βελτίωση σε προβλήματα ακμής, αφυδάτωσης , θαμπού και άτονου δέρματος καθώς και στη φωτογήρανση , στις δυσχρωμίες-πανάδες και ρυτίδες. Το φως που εκπέμπεται από τη συσκευή προκαλεί ανανέωση του δέρματος και φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή, καθαρή κι ελαστική. Επιτυγχάνεται ελάττωση της έκκρισης σμήγματος και του μεγέθους των σμηγματογόνων αδένων και σημαντική μείωση της φλεγμονής. Η θεραπεία είναι εξαιρετικά ανεκτή και δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός αμέσως μετά.

Τέλος, απαραίτητο βήμα για μια υγιή, λαμπερή, ελαστική κι ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι η μεσοθεραπεία. Η Μεσοθεραπεία ορίζεται η μέθοδος κατά την οποία διεισδύουμε βαθιά μέσα στην επιδερμίδα ένα πλήρως εξατομικευμένο κοκτέιλ δραστικών συστατικών , με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος, για να εξασφαλίσουμε την καλή θρέψη, ενυδάτωση, βιταμίνωση και αντιγήρανση ή  την αντιφλεγμονώδη δράση, εάν αυτό χρειαστεί. Μπορεί να είναι ενέσιμη ή μη ενέσιμη. Η μη ενέσιμη μορφή της εξασφαλίζει την απορρόφηση των δραστικών συστατικών με τη βοήθεια σονοφόρεσης-ιοντοφόρεσης είτε με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων όπου διεισδύουν τα δραστικά συστατικά μαζί με ενεργό οξυγόνο(oxyoasis) ή με διοξείδιο του άνθρακα(cool lifting), τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και δρουν ακόμα πιο ενισχυμένα κατά της γήρανσης. Η ενέσιμη μορφή της έχει εξελιχθεί πάρα πολύ με την πρόοδο της βιοτεχνολογίας και μοριακής βιολογίας και μπορεί να παρατείνει έως και εννιά μήνες τη βαθιά ενυδάτωση-θρέψη του δέρματος, ενώ τα υψηλά ποσοστά ενεργών βιταμινών, πεπτιδίων και ανασυνδυασμένων ενζύμων οδηγούν σε σταδιακή πάχυνση του δέρματος , με αποτέλεσμα ένα φυσικό lifting μέσω της ενίσχυσης της σφριγηλότητας . Έτσι λοιπόν, αντιμετωπίζει αλλά και προλαμβάνει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του προσώπου, με στόχο  μια υγιή, πλήρως ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα.

Ειδικότερα, μια νέα γενιά μεσοθεραπείας, που ονομάζονται μεσοθεραπευτικά boosters, οδηγούν στην εντυπωσιακή επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος, λειαίνοντας ταυτόχρονα τις λεπτές ρυτίδες. Πρόκειται για μια καινοτόμα, νέα θεραπεία βιο-αναδιαμόρφωσης, μη επεμβατική, γρήγορη και ανώδυνη που έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα. Πέρα από την αύξηση της σφριγηλότητας και την ελαστικότητας, επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, βελτιώνουν τον τόνο και την υφή της , επιταχύνοντας την κυτταρική ανανέωση, ανάπλαση και μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης.Εφαρμόζονται με μικρές εγχύσεις στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού ή των χεριών. Η θεραπεία αυτή είναι ξεχωριστή και ιδανική για τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου, διότι δεν αναπληρώνει το χαμένο όγκο, όπως τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, αλλά λόγω της ικανότητάς των υλικών  να διαχέονται, δημιουργεί σταδιακά εκ νέου όγκο στους ιστούς με φυσικό τρόπο, μέσω της πάχυνσης του δέρματος.

Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σύσφιξη του δέρματος και παράλληλα να πετύχουμε λείανση των ρυτίδων, οι ραδιοσυχνότητες είναι μια άριστη επιλογή. Και αυτό γιατί οι Ραδιοσυχνότητες (RF) αποτελούν μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης και την αναδόμηση του κολλαγόνου. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό και στο προγούλι, δεν πονάει καθόλου και δεν ερεθίζει το δέρμα. Παράλληλα, αυξάνει και αυτή την απορρόφηση των δραστικών συστατικών της μεσοθεραπείας.

Τα αποτελέσματα από τον συνδυασμό των δύο αυτών θεραπειών είναι άκρως εντυπωσιακά και δημιουργούν ένα πρόσωπο φωτεινό και νεανικό!

 

 

About Author

Δρ. Τίνα Γελέκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΛΕΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ SIENNA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ­ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ KINGSTON HOSPITAL OF LONDON, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.

Related posts