Πώς να δείχνετε όμορφοι όταν αισθάνεστε άσχημα;

Πώς να δείχνετε όμορφοι όταν αισθάνεστε άσχημα;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας που βιώνουμε και τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι τις περισσότερες φορές ικανά να μας στερήσουν την καλή μας διάθεση και το χαμόγελο μας. Αν κάποιες φορές δεν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας χωρίς να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε θα σχετίζεται με την έλλειψη αυτοπεποίθησης ή σε γεγονότα που τα μεταφράζουμε σαν απόρριψη.

Είναι γεγονός πως τα συναισθήματα μας αντανακλώνται στην εμφάνισή μας. Έτσι, όταν είμαστε χαρούμενοι νιώθουμε να λάμπουμε ενώ όταν δεν αισθανόμαστε όμορφα η εικόνα μας σαφώς επηρεάζεται. Η σχέση αυτή όμως μπορεί να λειτουργήσει και αμφίδρομα , καθώς μια όμορφη και προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση μπορεί να μας «ανεβάσει» ψυχολογικά. Μια μικρή λοιπόν καθημερινή περιποίηση μπορεί να αλλάξει τελείως την διάθεσή μας και να νιώσουμε πιο όμορφοι και επιθυμητοί.

Πώς μπορούμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας όταν δεν έχουμε διάθεση; Παρακάτω είναι μερικές απλές συμβουλές για να μας κάνουν να αισθανθούμε ξανά ευεξία και χαρά.

Σωστή διατροφή

Η διατροφή είναι το Α και το Ω τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας. Ένας οργανισμός που τρέφεται σωστά, λαμβάνοντας καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, είναι ικανός να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή εξωτερική απειλή και να διατηρηθεί γερός και δυνατός.

Μπορεί λοιπόν, όταν είστε ψυχολογικά πεσμένοι, να έχετε την ανάγκη να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες junk food και άλλων γλυκών ή αλμυρών σνακ, όμως κρατηθείτε. Θυμηθείτε πως όλα αυτά τα τρόφιμα, μόνο κενές θερμίδες μπορούν να σας προσφέρουν, ενώ αντίθετα τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικές  ουσίες, θα οχυρώσουν τον οργανισμό σας και θα αναδείξουν όλη την κρυμμένη ομορφιά της εξωτερικής σας εμφάνισης. Έτσι λοιπόν, όταν νιώθετε άσχημα μην ξεχνάτε να τρώτε σωστά και καλά, ακολουθώντας μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και πρωτεΐνες. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα αισθανθείτε υγιείς ξανά, αλλά παράλληλα οι αντιοξειδωτικές ουσίες όλων των παραπάνω τροφών, θα σας χαρίζουν αψεγάδιαστο δέρμα χωρίς σημάδια και ρυτίδες ενώ αν μείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας, θα δείτε τα τυχόν περιττά κιλά να σας εγκαταλείπουν σύντομα.

Ελαττώστε το αλκοόλ και το τσιγάρο

Σε περιπτώσεις που δεν αισθανόμαστε καλά το τσιγάρο αποτελεί παρηγοριά. Όταν έχετε άσχημη ψυχολογία είναι πιθανό να επιθυμείτε το κάπνισμα περισσότερο από άλλες στιγμές τις καθημερινότητάς σας. Το τσιγάρο όμως, σε συνδυασμό με το ποτό, είναι ικανά να βλάψουν ανεπανόρθωτα τόσο την υγεία σας, όσο και την εξωτερική σας εμφάνιση.

Το κάπνισμα ενοχοποιείται για πολυάριθμα προβλήματα υγείας ενώ η καθημερινή του χρήση οδηγεί σε πρόωρη γήρανση των κυττάρων που με τη σειρά τους προκαλούν θαμπό δέρμα, ρυτίδες και χαλάρωση.

Καλή ενυδάτωση

Όσο ψυχολογικά κουρασμένοι και να νιώθουμε, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι ένας θεμελιώδης κανόνας που δεν πρέπει να τον παραλείψουμε. Η ομορφιά ξεχειλίζει από μέσα προς τα έξω, για τον λόγο αυτό μην αφήνετε το σώμα σας αφυδατωμένο και διψασμένο. Καταναλώστε καθημερινά πολύ νερό, φροντίζοντας έτσι τον οργανισμό σας να παραμείνει ενυδατωμένος. Το πολύτιμο νερό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με επιτυχία κάποιο κρυολόγημα ή ίωση ενώ παράλληλα θα ανανεώσει το ξηρό και θαμπό δέρμα του προσώπου σας.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε την καθημερινή χρήση της ενυδατικής σας κρέμας, η οποία θα σας χαρίσει απαλή, δροσερή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ντυθείτε όμορφα

Όταν είμαστε άρρωστοι ή απλά δεν έχουμε όρεξη να βγούμε από το σπίτι, τότε τα άνετα και χιλιοφορεμένα ρούχα μας μοιάζουν παράδεισος. Αντί για την καθημερινή σας φόρμα όμως,αν φορούσατε ένα όμορφο ένδυμα θα σας έφτιαχνε τη διάθεση και θα σας έκανε να αισθανθείτε όμορφα ακόμα κι αν δεν έχετε διάθεση να πάτε πουθενά. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει και σύντομα η αυτοπεποίθηση θα σας χτυπήσει την πόρτα. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ντυθείτε όπως σας αρέσει, βαφτείτε ελαφρά και φορέστε την αγαπημένη σας κολώνια. Και μόνο η διαδικασία θα σας φτιάξει το κέφι… και που ξέρετε; Μπορεί τελικά να μην μείνετε μέσα.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Πολλές φορές, όταν έχουμε τις μαύρες μας, αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη του να μας περιποιηθούν. Αν λοιπόν, το μόνο που θα θέλατε να κάνετε είναι να κακομάθετε τον εαυτό σας με λίγη παραπάνω φροντίδα τότε δεν έχετε παρά να το κάνετε. Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας και αφεθείτε στη φροντίδα των ειδικών. Απολαύστε σπα, μασάζ, πίλιγκ και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Έτσι, όχι μόνο θα χαλαρώσετε αλλά θα χαρίσετε στο σώμα σας μία εξαιρετική εμπειρία ομορφιάς και περιποίησης.

About Author

Related posts