Μορφές Μεσοθεραπείας – ποια είναι τα οφέλη τους;

Η μεσοθεραπεία ορίζεται ως βαθύτερη διείσδυση δραστικών συστατικών και είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία του δέρματος.

Υπάρχουν ήπιες, μέτριες και ενισχυμένες μορφές αντίστοιχα με το μέσο διείσδυσης.

Επίσης το κοκτέιλ δραστικών συστατικών είναι πλήρως εξατομικευμένο, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος.

Η ηπιότερη μορφή είναι η ιοντοφόρεση – σονοφόρεση, όπου το μίγμα δραστικών συστατικών εισάγεται σε βάθος στο δέρμα ΜΗ ενέσιμα με τη βοήθεια υπερήχων και ηλεκτρικού πεδίου.

Στις μέτριες μορφές ανήκουν οι θεραπείες “Cool Lifting”, “Oxyoasis” και υδρογονοθεραπεία στις οποίες το μίγμα διεισδύει ΜΗ ενέσιμα με υπερηχητική ταχύτητα αέρα, παράλληλα με καθαρό διοξείδιο του άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο, τα οποία ενισχύουν τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

Στις ενισχυμένες μορφές ΜΗ ενέσιμης μεσοθεραπείας ανήκουν το “Hydra-Needle”, “Derma-Pen” και το “Intracel”, όπου με τη μέθοδο των πολλαπλών μικρονυγμών ανοίγονται δίοδοι για να εισχωρήσουν πιο βαθιά τα συστατικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των μεθόδων είναι ότι παράλληλα ο μικροτραυματισμός οδηγεί σε νέο – κολλαγονογένεση με εξαιρετική βελτίωση στην υφή και ποιότητα της επιδερμίδας. Ειδικά στο “Intracel”, όπου συνδυάζονται και οι ραδιοσυχνότητες, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Τέλος, η πιο ενισχυμένη μορφή μεσοθεραπείας είναι η ενέσιμη. Επιλέγεται το κατάλληλο ενέσιμο προϊόν για την κάθε περίπτωση και τοποθετείται κρέμα αναισθησίας πριν τη συνεδρία.

Αμέσως μετά, υπάρχει ερύθημα, μικροοίδημα και πιθανόν εκχυμώσεις (μελανιές). Γι’ αυτό συστήνεται η λήψη “Arnica” από το στόμα λίγες μέρες πριν.

Όσο πιο ήπια είναι η μορφή της μεσοθεραπείας, τόσο πιο συχνά πρέπει να γίνεται για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η ενέσιμη μεσοθεραπεία (ειδικά η νέα γενιά με Βιομιμητικά πεπτίδια) γίνεται αρχικά μία φορά το μήνα και στη συνέχεια ανά 2μηνο με 3μηνο.

About Author

Δρ. Τίνα Γελέκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΛΕΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ SIENNA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ­ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ KINGSTON HOSPITAL OF LONDON, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.

Related posts