Λιποαναρρόφηση vs Κρυολιπόλυση

Οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούν για το πώς δείχνει το σώμα τους , ειδικότερα για το τοπικό πάχος που δύσκολα χάνεται παρά την εξαντλητική γυμναστική , την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. ‘Εχουν δοκιμάσει κάθε είδους θεραπεία, δίαιτες, λοσιόν και ασκήσεις για να περιορίσουν  το πρόβλημα και να στοχεύσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις δύσκολες αυτές περιοχές. Όλα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απαλλαγούν για πάντα από το νούμερο ένα εχθρό … το περιττό λίπος και τη χαλάρωση!!!

Κοστούμια Σάουνας, περιτύλιξη σώματος με ειδικές κρέμες και μεμβράνες(body wraps), μυϊκές ζώνες διέγερσης , χάπια διατροφής.

Όμως, συγκριτικά με όλες  τις μακροχρόνιες θεραπείες μείωσης λίπους και τις χειρουργικές επεμβάσεις , μέχρι πρόσφατα η  χειρουργική λιποαναρρόφηση ήταν η μόνη αποτελεσματική θεραπεία. Τώρα όμως , η σύχγρονη ιατρική και τεχνογνωσία , προτείνουν νέες μεθόδους αντιμετώπισης με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφηση

Η  χειρουργική λιποαναρρόφηση είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κοσμετικές θεραπείες που εκτελούνται στον κόσμο, βοηθώντας τις γυναίκες και τους άνδρες να μεταμορφώσουν το σχήμα του σώματός τους, αλλά με ένα κόστος  που κυμαίνεται από £ 2000 έως £ 6000 στην Αγγλία. Για πολλούς ανθρώπους , έντονα δυσαρεστημένους με το σώμα τους , η λιποαναρρόφηση είναι απλώς η μόνη επιλογή.

Η  χειρουργική  λιποαναρρόφηση είναι μια  θεραπεία πολύ επεμβατική. Στις περισσότερες περιπτώσεις , ειδικά εάν το πρόβλημα είναι έντονο ,η διαδικασία απαιτεί γενική αναισθησία, ίσως ακόμη και διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς είναι πιθανό να έχουν πολύ έντονους  πόνους, με εκτεταμένο οίδημα και μώλωπες που διαρκούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να φύγουν. Τα άμεσα αποτελέσματα είναι δηλαδή πολλά υποσχόμενα, αλλά αυτό δεν είναι εξ ολοκλήρου αληθές. Τα σημεία τομής απαιτούν την αλλαγή των επιδέσμων καθημερινά και συνιστώνται εβδομαδιαίες συνεδρίες λεμφικού μασάζ για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και  να φύγει το οίδημα, καθώς και θεραπείες εστιασμένων ραδιοσυχνοτήτων για ομαλοποίηση της επιφάνειας του δέρματος και σύσφιξη. Πρέπει επίσης να φοράτε άβολα ρούχα στήριξης για 4-6 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση σας , για να βοηθήσετε στην εξομάλυνση των νέων περιγραμμάτων του σώματός σας και για να μειώσετε τις ανωμαλίες της υφής της επιδερμίδας και παράλληλα για να επουλώσουν πιο γρήγορα τα τραύματα . Στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά  από περίπου 12 εβδομάδες έως 6 μήνες κι η περίοδος αποθεραπείας θέλει ιδιαίτερη προσοχή κι υπομονή. Από τη μια λοιπόν δεν έχουμε άμεσα αποτελέσματα, και από την άλλη τα αποτελέσματα διαφέρουν σημαντικά , ανάλογα με την ικανότητα του κάθε χειρούργου. Ενώ λοιπόν, πολλοί άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσω της λιποαναρρόφησης, υπάρχουν πολλοί που δεν είναι, με αρκετούς μάλιστα ασθενείς να παραπονούνται για ανομοιομορφία στην επιδερμίδα, ανάγλυφη υφή και βαθουλώματα , ιδίως όπου έχει αφαιρεθεί μεγάλη ποσότητα λίπους.

Σε αυτή την εποχή είναι σοφό να εξετάσουμε επίσης τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων , όπως το MRSA(ανθεκτικό στέλεχος χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου).

Από την άλλη πλευρά τώρα , η  τεχνολογία και η τεχνογνωσία στην αισθητική δερματολογία , όσον αφορά την ιατρική λιποδιάλυση , έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και θεραπείες όπως η υποβοηθούμενη από υπερήχους λιποαναρρόφηση , η λιπογλυπτική με εστιασμένες ραδιοσυχνότητες, η ενέσιμη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας και τέλος η κρυολιπόλυση τελευταίας γενιάς  κυκλοφορούν στο εμπόριο ως ελάχιστα επεμβατικές ή ως απλές lunch break θεραπείες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων γίνονται με την χρήση τοπικού αναισθητικού κι ο ερεθισμός είναι πολύ μικρός, οπότε ο ασθενής μπορεί να γυρίσει άμεσα στις υποχρεώσεις του χωρίς κανένα προβληματισμό.

Επιτέλους μια εναλλακτική-πρωτοποριακή κι ολοκληρωμένη λύση από τη Δρ. Σταματίνα Γελέκη ..

ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!

Ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιποδιάλυση του επιφανειακού λίπους, για σύσφιξη και για την κυτταρίτιδα, η οποία συνδυάζεται άριστα με τις εστιασμένες ραδιοσυχνότητες , που χαρίζουν σφριγηλό , λείο δέρμα κι εντείνουν τη λιποσυρρίκνωση και λιπογλυπτική. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την κρυολιπόλυση τελευταίας γενιάς , η οποία οδηγεί σε μόνιμη απαλλαγή από το εν τω βάθει λίπος κι έρχεται να ολοκληρώσει το πιο στοχευμένο και πλήρες πρωτόκολλο αντιμετώπισης τοπικού πάχους-χαλάρωσης και κυτταρίτιδας!  Υπάρχει λοιπόν πλέον, μια κλινικά αποδεδειγμένη, μη χειρουργική εναλλακτική λύση έναντι της χειρουργικής Λιποαναρρόφησης, η οποία προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και καταστρέφει μόνιμα τα λιπώδη κύτταρα, οδηγώντας στην επίτευξη μακροχρόνιων αποτελεσμάτων.

Η μεγάλη εμπειρία και άρτια τεχνογνωσία της δερματολόγου Δρ. Γελέκη σας εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα με την εφαρμογή ενός πλήρως εξατομικευμένου πρωτοκόλλου με βάση τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Κρυολιπόλυση

Ειδικότερα , η κρυολιπόλυση είναι μια επαναστατική θεραπεία που προσφέρει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί  της λιποαναρρόφησης , επιτυγχάνοντας σημαντική και μόνιμη μείωση των λιποκυττάρων. Πρόκειται για μια θεραπεία που διαρκεί  45 λεπτά με 1 ώρα, είναι πολύ καλά ανεκτή από τον ασθενή χωρίς τη χρήση αναισθησίας και βελόνων. Οι ασθενείς είναι σε θέση να καθίσουν και να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

Η κρυολιπόλυση χρησιμοποιεί  υψηλή τεχνολογία ψύξης για να  παγώσει ομοιογενώς τα λιπώδη κύτταρα σε περίπου -5 ° C.Τα λιποκύτταρα ΟΔΗΓΟΎΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΌΠΤΩΣΗ , δηλαδή πεθαίνουν, και μέσω της λέμφου απομακρύνονται από τον οργανισμό σταδιακά , χωρίς προβλήματα. Ο ασθενής πρέπει να πίνει αρκετό νερό, να μείνει σταθερός στο βάρος του ή ακόμα καλύτερα να χάσει κιλά και να κινείται στοιχειωδώς γύρω στα 20-30 λεπτά την ημέρα. Κανένας άλλος ιστός δεν καταστρέφεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καθιστώντας έτσι μια πολύ ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την απομάκρυνση του λίπους. Μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς μπορεί να έχουν ήπιους μώλωπες, ερυθρότητα ή μούδιασμα, αλλά αυτό εξαφανίζεται γρήγορα.

Τα αποτελέσματα από την κρυολιπόλυση  αρχίζουν να παρατηρούνται ήδη από τις πρώτες 4 εβδομάδες με τα καλύτερα αποτελέσματα να επιτυγχάνονται περίπου 8 εβδομάδες μετά την αρχική θεραπεία. Σε αντίθεση με τη χειρουργική  λιποαναρρόφηση (η οποία σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αφήσει ανομοιογένεια), η κρυολιπόλυση επιτυγχάνει μια ομοιόμορφη και μόνιμη μείωση των λιπωδών κυττάρων στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία, παρέχοντας ένα σφριγηλό και υγιή σε όψη δέρμα.

Πολλοί ασθενείς διαπιστώνουν ότι μόνο μία θεραπεία κρυολιπόλυσης είναι αρκετή για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο  είναι δυνατό να επαναλάβουμε τη θεραπεία στην ίδια περιοχή μετά από δύο μήνες για να μεγιστοποιήσουμε και να τελειοποιήσουμε τα αποτελέσματα.

Αναφέραμε την τιμή;

Οι θεραπείες κρυολιπόλυσης έχουν πολύ μικρότερο κόστος από τη  λιποαναρρόφηση!

Και φυσικά χωρίς την επικινδυνότητα και τις παρενέργειες ενός χειρουργείου!

Ο ασθενής μπορεί να γυρίσει άμεσα στην εργασία του χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!

Τα συμπεράσματα

Η  χειρουργική λιποαναρρόφηση είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική χειρουργική διαδικασία για την αφαίρεση λίπους και τη γλυπτική του σώματός σας.

Αλλά προτού επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε «το νυστέρι»,  πρέπει να ζυγίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Κάνετε την έρευνά σας. Βρείτε έναν αξιόπιστο και εξειδικευμένο χειρούργο που απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας και ό, τι  κι αν κάνετε – μην μπείτε στον πειρασμό να πάτε στο εξωτερικό για μια φθηνότερη συμφωνία. Πρέπει ο γιατρός σας να είναι πάντα διαθέσιμος σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί!

Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια  μη χειρουργική, μη επεμβατική εναλλακτική λύση αντί της λιποαναρρόφησης ικανή να προσφέρει φανταστικά, μακροχρόνια αποτελέσματα στη μείωση του λίπους και στη βελτίωση υφής και ποιότητας δέρματος , τότε θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε την κρυολιπόλυση. Ειδικά σε συνδυασμό με τις ραδιοσυχνότητες και την ενέσιμη μεσοθεραπεία, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες και δυσάρεστες εκπλήξεις!

About Author

Δρ. Τίνα Γελέκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΛΕΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ SIENNA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ­ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ KINGSTON HOSPITAL OF LONDON, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.

Related posts