Εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ: Η διάσημη μέθοδος αντιγήρανσης και όσα πρέπει να γνωρίζεις

Εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ: Η διάσημη μέθοδος αντιγήρανσης και όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ, γιατί θεωρείται η πιο ασφαλής μέθοδος αντιγήρανσης και ποια είναι τα κατάλληλα υλικά σύμφωνα με τη δερματολόγο Τίνα Γελέκη.

Τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ αποτελούν σήμερα την πιο διάσημη μέθοδο θεραπείας για την αναζωογόνηση του προσώπου στη σύγχρονη Κοσμητική Δερματολογία.

Η θεραπεία με fillers υαλουρονικού οξέος έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το δικό της φανατικό κοινό και όχι άδικα. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιγήρανσης κατά την οποία το υαλουρονικό οξύ εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου ενυδατώνοντάς την, λειαίνοντας τις ρυτίδες και αποκαθιστώντας τον χαμένο της όγκο.

Τι είναι τα fillers;

Τα fillers έχουν τη μορφή ενός διάφανου κρυσταλλικού τζελ και προσομοιάζουν πολύ με το υαλουρονικό που υπάρχει φυσιολογικά μέσα στο δέρμα μας. Αποτελούν την πλέον αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και αντιγήρανσης αλλά και μια μοναδική μέθοδο αναίμακτου lifting με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και των ειδικών τεχνικών που εφαρμόζονται.Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το υαλουρονικό που επιλέγεται για τη θεραπεία να είναι άριστης ποιότητας και ο δερματολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός να είναι άρτια εκπαιδευμένος στις τεχνικές έγχυσης.

Tο υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία η οποία παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό με φυσικό τρόπο και υπάρχει σε ποσοστό 56% στο δέρμα μας. Παίζει τεράστιο ρόλο στην αναδόμηση του δέρματος, μιας και αποτελεί το κύριο δομικό συστατικό του κολλαγόνου και της ελαστίνης και είναι η ουσία από την οποία εξαρτάται η φρεσκάδα, η σφριγηλότητα και η νεανικότητα ενός προσώπου. Με το πέρασμα των χρόνων, η φυσική παραγωγή του μειώνεται σε μεγάλο βαθμό γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων, τη χαλάρωση και τη μείωση του όγκου των ζυγωματικών, των κροτάφων και των χειλιών, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο κουρασμένο και θλιμμένο. Οι κακές διατροφικές μας συνήθειες, η έκθεσή στον ήλιο, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων και στη γήρανση της επιδερμίδας μας.

Η καλύτερη επιλογή

Η σειρά VYCROSS® της Juvéderm® άνοιξε νέους ορίζοντες στη θεραπεία με fillers υαλουρονικού οξέος. Οι ειδικά σχεδιασμένες βελόνες που χρησιμοποιούνται, μειώνουν τον πόνο στον ασθενή, εξασφαλίζουν μεγάλη ακρίβεια έγχυσης, ενώ τα μικροσωματίδια υαλουρονικού οξέος είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενσωματώνονται στον ιστό του δέρματος και να γίνονται αμέσως ένα σώμα με το υαλουρονικό μέσα στο δέρμα, εξασφαλίζοντας φυσικό αποτέλεσμα με ασφαλή και ανώδυνο τρόπο χωρίς ο θεραπευόμενος να νιώθει ότι έχει κάτι «ξένο μέσα στο δέρμα του», όπως γινόταν με τα παλαιότερα υαλουρονικά.

Η δυνατότητα επιλογής από μια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας, επιτρέπουν τον σχεδιασμό πλήρως εξατομικευμένων πλάνων θεραπείας προσφέροντας ολιστική προσέγγιση αντιγήρανσης. Οι θεραπείες καταγράφονται ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους κάθε ανθρώπου και η εξέλιξή τους παρακολουθείται ώστε να απολαμβάνουν διαρκώς το μέγιστο των αποτελεσμάτων.

Οι θεραπείες

Τα προϊόντα της σειράς VYCROSS® καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών.

Υλικά όπως το Juvéderm® VOLITE™ βελτιώνουν την υφή και την ποιότητα του δέρματος, χαρίζοντάς του λάμψη και φωτεινότητα. Ανάλογα με το βάθος των ρυτίδων, την περιοχή του προσώπου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, επιλέγεται το κατάλληλο filler ανάμεσα σε VOLBELLA®, VOLIFT® και VOLUMA®, τα οποία προσφέρουν αντίστοιχα όλο και μεγαλύτερη αύξηση όγκου. Το νέο όπλο με τη μεγαλύτερη δυνατότητα διόγκωσης είναι το VOLUX™. Ένα εντυπωσιακό υλικό, εξαιρετικά εύπλαστο στα χέρια ενός έμπειρου

ιατρού με εντυπωσιακά αποτελέσματα.Η θεραπεία με VOLUX™ ενισχύει, αποκαθιστά και χαρίζει όγκο στο πηγούνι και την περιοχή της κάτω γνάθου με διάρκεια έως και 24 μήνες. Για τους άνδρες – αλλά και τις γυναίκες που θέλουν να τονίσουν με φυσικό τρόπο τις γωνίες του προσώπου τους- μια αγαπημένη εφαρμογή είναι ο σχηματισμός γωνιών στην κάτω γνάθο, που προσφέρει ιδιαίτερη αρρενωπότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι επιπλοκές από τη θεραπεία με fillers υαλουρονικού οξέος αφορούν στις περιοχές έγχυσης, περιλαμβάνουν προσωρινά συμπτώματα και είναι εξαιρετικά σπάνιες και πλήρως αναστρέψιμες όταν η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό. Μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, φλεγμονή και εκχύμωση ή οίδημα.

Τα υαλουρονικά JUVEDERM® είναι η πιο εξελιγμένη πρόταση της επιστημονικής κοινότητας στον χώρο των εμφυτευμάτων, καθώς δεν εμπεριέχουν ζωικές ουσίες και τοξίνες και συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων. Αφομοιώνονται πλήρως από τον οργανισμό, χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα στο σώμα και αποτελούν τα πιο επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα υαλουρονικού οξέος στον κόσμο με εκτεταμένες κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Το μετά

Η λιδοκαΐνη που εμπεριέχεται στα fillers JUVEDERM® αναισθητοποιεί σταδιακά την περιοχή της έγχυσης, κάνοντας τη θεραπεία ακόμα πιο ανώδυνη. Το μετατραυματικό οίδημα είναι ελάχιστο, συνεπώς ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στους κανονικούς του ρυθμούς.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα πριν και μετά τη χρήση υαλουρονικού οξέος είναι άμεσα ορατά και έχουν διάρκεια έως και 2 χρόνια, ανάλογα με την περιοχή του προσώπου και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται. Το τελικό αποτέλεσμα μετά από μία θεραπεία αξιολογείται μετά από 10-15 ημέρες και εφόσον κρίνεται απαραίτητο πραγματοποιείται συμπληρωματική έγχυση για ενίσχυση του αποτελέσματος. Οι θεραπείες προσώπου με fillers υαλουρονικού οξέος από έναν έμπειρο επαγγελματία υγείας εξασφαλίζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Από την Δρ. Σταματίνα Γελέκη, Δερματολόγο – M.D.Derma Laser Aesthetics, www.derma-laser.gr

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Aesthetics, μια εταιρεία της AbbVie.

About Author

Δρ. Τίνα Γελέκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΛΕΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ SIENNA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ­ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ KINGSTON HOSPITAL OF LONDON, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.

Related posts