Λείανση – Αναδόμηση επιδερμίδας και δέρματος

Το δέρμα, όντας το πιο εκτεταμένο όργανο του σώματος, έχει την ικανότητα να προστατεύει το υπόλοιπο σώμα από τις περιβαλλοντικές απειλές, ως ένας αόρατος προστατευτικός μανδύας , ενώ παράλληλα ανανεώνεται συνεχώς.

Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική διαδικασία ανανέωσης επιβραδύνεται. Στις γυναίκες, η παραγωγή του κολλαγόνου αρχίζει σταδιακά να μειώνεται από την ηλικία των 25 ετών, πράγμα που οδηγεί σε μείωση όχι μόνο της ποσότητας αλλά και εκθήλυνση της ποιότητας των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης

Οι ινοβλάστες, που είναι τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, είναι απαραίτητα για τη στήριξη και την ελαστικότητά του. Όταν εκφυλίζονται ,με την πάροδο του χρόνου  το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, την σφρυγγυλότητα και την λάμψη του. (γήρανση)

Η γήρανση, πιο εντοπισμένα, στο πρόσωπο εκδηλώνεται κυρίως με χαλάρωση, λεπτές ή βαθύτερες ρυτίδες, λέπτυνση της επιδερμίδας εξ’ αιτίας της ατροφίας του κολλαγόνου, καταστροφή των ελαστικών ινών του χορίου (ελαστόλυση), φωτογήρανση και δυσχρωμικές αλλοιώσεις.

Εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια, η περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ, αποτελούν περιοχές που μαρτυρούν την ηλικία μας.

Η φυσική γήρανση, η ηλιακή έκθεση, ο τρόπος ζωής (διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα και αλκοόλ), η κληρονομικότητα και οι ορμονικές μεταβολές (λόγω λήψης αντισυλληπτικών, εγκυμοσύνης) συμβάλλουν στην επιδείνωση των παραπάνω δερματικών βλαβών.

Στόχος της θεραπείας ανάπλασης δέρματος (με laser ή με microneedling  ή με ραδισυχνότητες ( RF) ή αυτόλογη μεσοθεραπεία (prp) ή με LED Therapy) είναι η επιτάχυνση της φυσικής αντίδρασης επούλωσης του δέρματος, μέσω της μηχανικής η θερμικής ή του συνδυασμού και των 2 μεθόδων για τη διέγερση  των ινοβλαστών και της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το μυστικό της επιτυχίας μιας θεραπείας είναι ο συνδυασμός πολλαπλών μεθόδων για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος με τον ελάχιστο δυνατό ερεθισμό. Έτσι σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως βαθιές ουλές,έντονες ρυτίδες,λευκές ραγάδες,έντονη χαλάρωση συνδυάζονται πολλαπλές στοχευμένες θεραπείες για να δώσουν γρηγορότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα , για ένα πιο λείο, σφιχτό, λαμπερό και ομοιόμορφο δέρμα.

Ραντεβού