Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι σε ένα ευμετάβλητο κλίμα όπως είναι το Μεσογειακό, οι παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας τροποποιούνται συνεχώς τόσο σε ποιότητα όσο και σε συχνότητα.

Τόσο η ηλιακή ακτινοβολία όσο και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να ταλαιπωρήσουν αισθητά όλα τα δερματικά στρώματα, σε σημείο που ,χωρίς την κατάλληλη πρόληψη, η εμφάνιση μελανωμάτων και άλλων ασθενειών να αυξάνεται κατακόρυφα, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO,2003).

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευαλωτότητας του δέρματος είναι οι Δυσχρωμίες. Παρόλο που πρόκειται για μια ιδιοπαθή αρκετά συχνή ασθένεια, που σχετίζεται με την υπέρμετρη συσσώρευση μελανίνης, της ουσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, εντούτοις ταλαιπωρεί πολλές κατηγορίες ανθρώπων.

Στην Αμερική σύμφωνα με έρευνα του Δερματολογικού Ινστιτούτου του Σικάγο, οι περιπτώσεις δυσχρωμιών σε έγχρωμους ξεπερνά το 30%, ενώ στις χώρες όπως η Ελλάδα σε άτομα με σκούρο δέρμα μπορεί να φτάσει και το 50% ως το έτος 2030.

Παρόλα αυτά ο ήλιος δεν είναι ο μόνος παράγοντας εμφάνισης της πάθησης. Ειδικοί επισημαίνουν ότι τόσο κάποια φάρμακα όπως αυτά της αντισύλληψης, όσο και διάφορες ορμονολογικές διαταραχές μπορεί να ενισχύσουν την εμφάνιση δυσχρωμιών.

Με τον τριπλό συνδυασμό τελευταίας γενιάς laser σας δίνουμε την δυνατότητα να απαλλαγείτε από τις αντιαισθητικές καφέ κηλίδες και να παρατείνετε τη διάρκεια του αποτελέσματος,δίνοντας στο δέρμα μια υγιή,λαμπερή και ομοιογενή όψη.

Ο τρόπος που δημιουργούνται οι δυσχρωμίες είναι εμφανής και επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία και την σχέση που έχει το άτομο με το σώμα του. Και αυτό γιατί δίνουν την εντύπωση ενός έντονα ταλαιπωρημένου δέρματος, που δεν συνάδει με την ηλικία του ατόμου που υποφέρει.

Λόγω της συσσωρευμένης μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και στην βάση των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος, παράγονται λεπτές αρχικά και πιο συμπαγείς στην συνέχεια πλάκες-σμήγματα με χαρακτηριστική μαύρη ώχρα ή καφέ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Η συνεχής διαστολή των αγγείων στην ευαίσθητη περιοχή ενισχύει την παγίωση του σμήγματος, δίνοντας μάλιστα μια χαρακτηριστική αίσθηση ότι το δέρμα «κολλάει».Παρόλο που δεν υπάρχει επικινδυνότητα για την υγεία, εντούτοις η έκταση των σημαδιών αυτών μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις στο δέρμα μας.

Αιτίες που εμφανίζονται σκούρες κηλίδες στο πρόσωπό σας

Υπέρχρωση: Προκαλείται όταν το δέρμα έχει υποστεί ζημιά σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η υπέρχρωση κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερη μελανίνη, κάνοντας μια συγκεκριμένη μικρή περιοχή της επιδερμίδας να γίνεται πιο σκούρα.

Ορμονικές ανισορροπίες: Τέτοιες μπορεί για παράδειγμα να σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει υπέρχρωση των δερματικών κυττάρων.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου να αρχίσει να παράγει υπερβολική μελανίνη για να σας προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Ηπατική βλάβη: Οι σκούρες κηλίδες στο δέρμα είναι επίσης ένα κλασικό σημάδι ηπατικής βλάβης, επειδή το σώμα είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των τοξινών από τα κύτταρα.

Ακμή: Η ακμή μπορεί να προκαλέσει συχνά σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.

Τα χέρια, οι ώμοι και γενικότερα το πρόσωπο είναι περιοχές ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία και πιο εύκολα να αναπτύξουν δυσχρωμίες.

Οι δυσχρωμίες ανήκουν σε μια μεγάλη κατηγορία δερματικών παθήσεων, στις οποίες εντάσσονται και οι πανάδες και οι κηλίδες. Η αντιμετώπισή τους λοιπόν έχει πολλά κοινά στοιχεία με την εξαφάνιση των ενοχλητικών σημαδιών ή ουλών, παρόλα αυτά η συμβουλή ειδικού δερματολόγου για την εξασφάλιση της καλύτερης θεραπείας πάντα με βάση τον κάθε τύπο δέρματος είναι καθοριστική.

Οι τελευταίες ενδεδειγμένες θεραπείες περιλαμβάνουν τόσο τοπικές όσο και άλλου τύπου μη επεμβατικές φωτοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

Με επαναστατικό τρόπο και αποτελέσματα ως και 50% μέσα σε 3 μήνες ειδικοί αναπλάθουν το καταπονημένο δέρμα και μέσω των τεχνικών laser.

Ορισμένα μήκη κύματος του φωτός και ραδιοσυχνότητες επικεντρώνονται επιλεκτικά ακριβώς στα σημεία δημιουργίας των βλαβών χωρίς να καταστρέφουν τον περιβάλλοντα υγιή ιστό.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορει να γίνει το laser upl νέας γενιάς της syncro hp deca ή Q-switched nd yag ή alexandrite. Για γενικευμένες πολλαπλές δυσχρωμίες ή μέλασμα συνίσταται και  το intracell ή το co2 fractional jeissys.

Οι τεχνικές αυτές είναι στοχευμένες με ανύπαρκτες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρενέργειες και χωρίς να χρειάζονται διάστημα ανάρρωσης. Με την ολοκλήρωσή τους αφαιρείται χωρίς πόνο το στρώμα επιδερμίδας στο οποίο αναπτύχθηκαν οι δυσχρωμίες και το πρόσωπο αναπλάθεται ριζικά.

Ραντεβού